Un mes de «Joc de Xiquetes»

Ha passat un mes des que «Joc de xiquetes«, la nova producció de Bullanga Companyia Teatral, va estrenar-se al Festival Russafa Escènica i, com que ja estem (una miqueta) descansats, us volem parlar de la nostra experiència a la sisena edició del festival de tardor d’arts escèniques de València.

«Joc de xiquetes» era el Bosc 04, és a dir, una de les peces llargues del festival. Amb aquesta estaven «No som ningú» de Els Indecents, «Halloween Party» de Triangle Teatre, «Suggestió» de L’Últim Toc, «La oscuridad» de Elperroverde, i «4,2» de Viviseccionados.

Aquestes peces, més les curtes (Vivers) i la producció del Festival (Hivernacle), vàrem ocupar tot el barri de Russafa d’espais teatrals poc convencionals. Al nostre cas, «Joc de xiquetes» es va representar al millor lloc possible: una escola infantil. El Centre d’Educació Infantil Patufet, del carrer Cadis, va acollir-nos durant tres setmanes.

Agraïm a les mestres d’aquesta escola la seua col·laboració, no sols per la cessió de l’espai sinó pels consells, les experiències i la seua manera de fer, que ens han donat a conèixer tots aquests dies.

Pel que fa a l’obra, no us volem donar més informació de la que hi ha a la web (Joc de xiquetes / Juego de niñas). Els que l’heu vista, enteneu que hi ha coses que és millor no dir. Per als que no l’heu vista i voleu saber de què es parla exactament, haureu d’esperar. Quant? Esperem que no massa però sí un temps. La intenció de la companyia és tornar a fer-la, però de cara a 2017.

El dia de l’estrena no vàrem omplir però al pati de l’escola hi havia molta gent. Va ser a la segona setmana quan pràcticament totes les funcions estaven plenes (inclòs un dia de puja que ens vàrem traslladar a «la sala de la siesta»). Un gran nombre de persones, entre les quals destaquem la presència de molts docents intrigats per la temàtica de l’obra, als que agraïm ser partícips de la nostra reunió escolar.

Rebre la bona acollida del públic, del sector educatiu i del teatral fa que es multipliquen les ganes de continuar amb aquest projecte i portar-ho a un gran nombre de teatres i centres educatius. Aquest projecte, com el de «El sueño de las galaxias«, tornaran al començament del pròxim any. Pel que fa al 2016, no descansem, preparem la nostra activitat per al nou any.

Ací us deixem el reportatge que ens va fer Valencia Teatros durant una de les prèvies i el que ens va fer Quatre Films durant el Festival.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s