Maruschka

MARUSCHKA. Comèdia russa sobre la nostra terreta.

És l’aniversari de la nostra estimada Marushcka i, per descomptat, estàs convidat a venir. Forma part de la nostra família: balla, beu i riu com un autèntic rus. Ah! Prohibit parlar de política. Bé, pot ser que parlem una mica. Vine a Rússia! Vine a felicitar Marushcka!

cropped-maruschka011.jpg

Maruschka és la matriarca d’una família establerta als suburbis de Petrograd (actual Sant Petersburg), sobre 1915. Els fills de la senyora conviden a la resta de la família (el públic) per celebrar el seu aniversari. L’ambient és distès, completament festiu: ballen (tant actors com públic), fan broma, riuen i conten anècdotes sobre Marushcka. Tots, menys el cosí Vasya, el súmmun de la indiferència. La festa s’interromp en arribar un altre dels fills: un militar partidari de que s’enderroque el barri on està la casa de la seua família, on va nàixer, per ampliar les vies del transsiverià i construir uns jardins, a petició de la tsarina.

És llavors, com a qualsevol reunió familiar, quan comencen les discussions polítiques a favor o en contra del tzar i la seua família, i dels nous moviments que sorgeixen des del poble, encoratjats per un nou líder de masses teòric polític i comunista.

Hi ha personatges encarnats per actors (els principals), altres són assignats a persones del públic (cosins/es, nebots/des) i altres són titelles (els néts) però, i Maruschka? Està present en tot moment, teixint, però fora del cercle familiar.

Repartiment 

 • Vasiliy  Maximovich Smirnov (Vasya): Jorge Valle
 • Nadyenka Petrovna Smirnov (Nadia): Ariana Higón
 • Ninochka Nicolaievna Smirnov (Nina): Titella
 • Nicolai Adrikovich Smirnov: José Zamit
 • Lev Adrikovich Smirnov: Vicente Genovés
 • Maruschka Antonovna Smirnov: Charo García
 • Familiars: Públic

Text i direcció: Adrián Novella

Assessora de moviment i coreografia: Alejandra García

Assessor de manipulació de titelles i objectes: Miguel Arnau

MARUSCHKA. Comedia rusa sobre nuestra tierra.

Es el cumpleaños de nuestra querida Maruschka y, por supuesto, estás invitado a venir. Forma parte de nuestra familia: baila, bebe y ríe como un auténtico ruso. ¡Ah! Prohibido hablar de política. Bueno, puede ser que hablemos un poco. ¡Ven a Rusia! ¡Ven a felicitar a Maruschka!

cropped-maruschka04.jpg

Maruschka es la matriarca de una familia establecida en los suburbios de Petrogrado (actual San Petersburgo), sobre 1915. Los hijos de la señora invitan al resto de la familia (el público) para celebrar el su aniversario. El ambiente es distendido, completamente festivo: bailan (tanto actores como público), bromean, ríen y cuentan anécdotas sobre Marushcka. Todos, menos el primo Vasya, el colmo de la indiferencia. La fiesta se interrumpe al llegar otro de los hijos: un militar partidario de que se derribe el barrio donde se encuentra la casa de la su familia, donde nació, para ampliar las vías del transiberiano y construir unos jardines, a petición de la zarina.

Es entonces, como en cualquier reunión familiar, cuando comienzan las discusiones políticas a favor o en contra del zar y de su familia, y de los nuevos movimientos que surgen desde el pueblo, alentados por un nuevo líder de masas teórico-político y comunista.

Hay personajes encarnados por actores (los principales), otros son asignados al público (primos/as, sobrinos/as) y otros son marionetas (los nietos), pero, ¿y Maruschka? Está presente en todo momento, tejiendo, fuera del circulo familiar.

cropped-maruschka191.jpg

Reparto 

 • Vasiliy  Maximovich Smirnov (Vasya): Jorge Valle
 • Nadyenka Petrovna Smirnov (Nadia): Ariana Higón
 • Ninochka Nicolaievna Smirnov (Nina): Marioneta
 • Nicolai Adrikovich Smirnov: José Zamit
 • Lev Adrikovich Smirnov: Vicente Genovés
 • Maruschka Antonovna Smirnov: Charo García
 • Familiares: Público

Texto i dirección: Adrián Novella

Asesora de movimiento y coreografía: Alejandra García

Asesor de manipulación de marionetas y objetos: Miguel Arnau